Verschillende yoga soorten Bij Ries

Bij Ries bieden we diverse soorten yoga aan voor iedereen.

Power yoga
Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga en is afgeleid van de Ashtanga Yoga vorm. In Power Yoga voer je fysieke houdingen, asana’s genaamd, direct na elkaar uit. Die fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken, pranayama genaamd. De houdingen samen vormen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht met behulp van je adem te richten op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat het gevoel van ‘being in the zone’ of flow. Een serie begint met het zogeheten aarden: je laat je dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en richt je op de les die komen gaat. Vervolgens worden zonnegroeten – Surya Namaskar – uitgevoerd. Daarna beoefen je achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen. De les eindigt met een welverdiende ontspanning

Yin Yoga
Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, en de asana’s worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

Pilates
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Hatha Yoga
Hatha Yoga is de meest ouderwetse yogastijl en de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. Oorspronkelijk werd het enkel beoefend door monniken die dagelijks aan het mediteren waren en milde lichamelijke oefening nodig hadden om het lichaam gezond te houden. De klassieke Hatha yoga asanas zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren. Over de jaren heen werd Hatha Yoga steeds meer populair en werden er moderne yoga poses ontwikkeld. Deze moderne houdingen werken meer op het externe lichaam, zoals de spieren, met als doel sterk en fit te worden. Hatha Yoga word gekarakteriseerd door de beoefening van asanas die stabiel en comfortabel zijn voor een bepaalde duur. In dit artikel kun je meer lezen over de eigenlijk oorsprong en het doel van Hatha Yoga.

Ashtanga
Ashtanga yoga is werken, bewegen en opletten. Negenennegentig procent praktijk en één procent theorie, aldus grondlegger Sri Pattabhi Jois. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd.

Basic yoga
Als je wilt weten wat de basis is van yoga beoefening, precies wilt weten hoe je een houding opbouwt of als je met een blessure zit, is deze yoga basics les perfect voor je! De uitgangspunten van de verschillende yoga oefeningen worden in detail behandeld. Je leert hoe je een houding veilig opbouwt en gebruik maakt van de verschillende ademhalingstechnieken en props (hulpmiddelen). Een veilige, positieve en versterkende ervaring voor zowel beginners als voor ervaren yogi’s die hun techniek willen verfijnen. Op basis van een veilige opbouw cultiveer je kracht, souplesse en uithoudingsvermogen om je beoefening sterker en uitdagender te maken.

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga is een alternatief voor zwangerschapsgym. Het geeft oefeningen die je vertrouwd maken met de adem en om die te gebruiken als instrument voor ademhaling, ontspanning, concentratie en kracht. Je wordt je bewust van je lichaam en leert om te voelen wat je lichaam van je vraagt tijdens de bevalling.

 

Tai Chi Yoga
We gebruiken vooral rustige, zachte bewegingen en strekkingen die goed zijn voor onze (orgaan)meridianen, voor ontspanning, algemene soepelheid en voor meer evenwicht in ons lichaam en geest. Er is veel aandacht voor adem- en energie oefeningen. Door de aandachtsoefeningen, leer je meer in het hier – en – nu aanwezig te zijn en dit brengt meer rust in je hoofd.

Deephouse Yoga
Het is een power yoga les waar tijdens de les een lichte deephouse muziek draait waardoor je in een lekkere flow kan komen zodat je je bewegingen combineert op ademhaling en muziek. Zeker het proberen waard!

Pilates
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.