Verschillende yoga soorten Bij Ries

Yin Yoga
Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, en de asana’s worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

Meditatie
Tijdens de meditatie les leer je hoe te mediteren met behulp van je ademhaling of oefeningen. Bewust zijn in het hier en nu en hoe je je hoofd leeg kan maken in de drukke tijd.

Hatha Yoga
Hatha Yoga is de meest ouderwetse yogastijl en de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. Oorspronkelijk werd het enkel beoefend door monniken die dagelijks aan het mediteren waren en milde lichamelijke oefening nodig hadden om het lichaam gezond te houden. De klassieke Hatha yoga asanas zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren. Over de jaren heen werd Hatha Yoga steeds meer populair en werden er moderne yoga poses ontwikkeld. Deze moderne houdingen werken meer op het externe lichaam, zoals de spieren, met als doel sterk en fit te worden. Hatha Yoga word gekarakteriseerd door de beoefening van asanas die stabiel en comfortabel zijn voor een bepaalde duur. 

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga is een alternatief voor zwangerschapsgym. Het geeft oefeningen die je vertrouwd maken met de adem en om die te gebruiken als instrument voor ademhaling, ontspanning, concentratie en kracht. Je wordt je bewust van je lichaam en leert om te voelen wat je lichaam van je vraagt tijdens de bevalling.

 

Tai Chi Yoga
We gebruiken vooral rustige, zachte bewegingen en strekkingen die goed zijn voor onze (orgaan)meridianen, voor ontspanning, algemene soepelheid en voor meer evenwicht in ons lichaam en geest. Er is veel aandacht voor adem- en energie oefeningen. Door de aandachtsoefeningen, leer je meer in het hier – en – nu aanwezig te zijn en dit brengt meer rust in je hoofd.

Pilates
Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.